Laadukas peltikattoremontti ilahduttaa pitkään

kattoremonttityot

Meille työskentelevät luotettavat ja lahjakkaat  asentajat sekä taidokkaat kattopeltisepät, jotka asentavat omakotitalojen, kesämökkien, piharakennuksien ja kerros- tai rivitalojen peltikatot takuutyönä. Halusitpa profiilipeltikattoa, lukkosaumakattoa tai konesaumakattoa, toiselta nimeltään rivisaumattua peltikattoa, asennamme sen korkealaatuisesti ja virheettömästi. Osaamme ottaa huomioon lämpölaajenemisen, kosteusrasituksen, ruostumisen ja kovien tuulten vaikutuksen, joten rakennamme sinulle kestävän katon. Avaimet käteen -pakettina toteutettu peltikattoremontti tarkoittaa vuosikymmenestä toiseen kestävää kattoa. Itse asiassa, konesaumakaton voi odottaa kestävän jopa täydet sata vuotta. Katon pitkä elinkaari on helposti varmistettavissa – sälytä vastuu kattohuolloista ja katon korjaamisesta meille, niin peltikatto pitää pintansa ja osoittaa parhaat puolensa.

Peltikate voi imitoida tiilikattoa

Peltikatteiden laajasta valikoimasta löytyy sopiva peltikatto joka makuun ja joka tarkoitukseen. Konesaumakatto voidaan asentaa jopa niin loiville katoille, joiden kattokaltevuus on 1:10. Tätä tasaisimmille katoille käy vain huopakate, mutta tasakatostahan voidaan toimestamme tehdä satulakatto. Peltikatteita ovat profiilipeltikatto (joista aaltopeltikate tunnettaneen parhaiten), lukkosaumakatto sekä konesaumakatto. Aaltopeltikaton ohella voit valita myös pystysaumaisen tai tiilikuvioisen profiilipeltikatteen.

Tiilimuotokate imitoi aitoa tiilikattoa, mutta on sitä huokeampi ja helppohoitoisempi. Teräspellistä tehty, tiilikuvioitu peltikate onkin muodostunut suosituimmaksi kattoprofiiliksi maassamme. Aaltopellit käyvät niin katto- kuin julkisivupelleiksi. Asiakas voi valita makunsa mukaan joko terävän ja kapean, tai pehmeän ja leveän aaltokuvion. Korkea aaltokuvio sopii varsinkin isoihin kattoihin. Lukkosaumakatto jäljittelee perinteistä konesaumakattoa, mikä asennetaan kattopeltiseppien toimesta ilman yhtään näkyviin jäävää ruuvinreikää. Juuri ruuvinreiät aiheuttavat vuotoriskin tavallisella peltikatolla, vaikka ne tiivistetäänkin huolella. Tiivisteet kuitenkin haurastuvat, ja ajan kanssa ruoste saattaa alkaa suurentaa ruuvinreikiä. Konesaumakatto tilataan mittatilaustyönä, ja asennetaan erityistyökaluin, joten aito konesaumakate tulee asentaa aina ammattilaistyönä. Konesaumakatto kestää jopa kaksi kertaa sen mitä edullisemmat peltikatteet, ja on todella tiivis. Lähes huoltovapaa konesaumakatto on pitkässä juoksussa erittäin kustannustehokas katto. Lukkosaumakaton voi asentaa jopa itse kunhan perusosaaminen katon asennuksesta löytyy, ja se on huokeampi kuin aito konesaumakatto. Moderneissa lukkosaumakatoissa on pitkät materiaali- ja pinnoitetakuut, ja paljon käyttömukavuutta lisääviä ominaisuuksia (kuten äänieristenauhoja).

Uusi peltikatto on vaivaton kaveri

Kun valitset uudeksi katoksesi juuri peltikaton, pääset helpolla katon huoltotöistä. Peltikatolle ei yleensä kasva sammaleita, ja jos sammaleita loivalle peltikatolle alkaisikin muodostua, ne lähtevät katuharjalla – eihän peltikatto tarjoa sammaleille kunnollista tartuntapintaa. Myöskään lunta ei tapaa kertyä peltikaton päälle, vaan lumi valuu itse pois katon pinnalta. Peltikatto ei myöskään rapaudu pakkasella, eikä kuivu auringossa. Kun katto tarkastetaan ja harjataan puhtaaksi keväin ja syksyin, ei katto ala ruostua eikä vuotaa. Peltikatto on siis mitä helppohoitoisin katto niin omakotitaloon, kerrostaloon, autokatokseen kuin muihinkin ulkorakennuksiin. Loivalle katolle voidaan asentaa konesaumakatto tai lukkosaumakatto, kun taas profiilipeltikate vaatii vähintään 1:5-kattokaltevuuden. Autamme valitsemaan sopivimman katteen, jos valinta tuntuu haastavalta, ja asennamme sen sitten laadukkaasti paikoilleen. Suojapellityksillä, peltilistoilla ja peltikatolle sopivilla kattotarvikkeilla viimeistelemme uuden katon. Konesaumakatolle kattotarvikkeet kiinnitetään ilman läpivientejä: ne asennetaan erityisten kiinnikkeiden avulla kiinni katon pystysaumoihin.

Peltikaton remontti – älä maksa siitä liikaa

Peltikattoremontti hoidetaan toimestamme aina mahdollisimman kustannustehokkaasti ja kilpailukykyisin hinnoin. Emme korjaa ehjää, eikä hinnoissamme muutenkaan ole ilmaa. Kattomateriaalin menekin lisäksi hinta lasketaan katon jyrkkyyden ja katon muodon, rakennuksen korkeuden ja sijainnin perusteella. Esimerkiksi saareen materiaalit ja rakennustelineet on hankalaa kuljettaa, siksi sijainnillakin saattaa olla merkitystä. Eritoten katon alapuolisten rakenteiden kunto vaikuttaa uuden katon hintaan. Mitä enemmän katon alta paljastuu korjattavia ja uusittavia rakenteita, sitä enemmän kattoremontti maksaa. Toki kaikki kattotarvikkeet ja läpiviennit vaikuttavat peltikattoremontin hintaan, sillä kattovarusteiden ja kattoikkunoiden kaltaisten kattoläpivientien purkaminen ja asentaminen ottaa oman aikansa. Ehkä osa kattotarvikkeista on aika uusia? Kenties nyt asennetut katolle vihdoinkin ne aurinkopaneelit, kattokuvut tai muut haaveilemasi lisävarusteet? Kaikki nämä vaikuttavat peltikaton remontin hintaan, mutta kun asialla olemme me, et maksa liikaa. Laskemme hyvän tarjouksen katon kokonaisvaltaisesta uusimisesta paikan päällä käytyämme. Tarjous pitää sisällään kaikki materiaalit, työtunnit, ympäristön suojaamiseen tarvittavat tuotteet sekä tietenkin loppusiivouksen, lopputarkastuksen ja jätehuollon. Koko summalle on saatavilla joustava rahoitus, ja töiden osuus on yksityisasiakkaille verovähennyskelpoinen.

Asennusaika vaikuttaa loppusummaan

Edullisin katto on lähes aina profiilipeltikatto. Asentaminen on nopeaa ja lopputulos tyylikäs. Mitä nopeampaa katon asentaminen on, sitä pienemmät ovat kattoremontin kustannukset. Profiilipeltikatto kestää kuitenkin yhtä pitkään kuin lukkosaumakatekin, eli noin 50 vuotta. Lukkosaumakate, jonka ulkomuoto muistuttaa konesaumakattoa, on vesitiivis ja näyttävä katto. Vaikka lukkosaumakatto onkin hyvin helppo asentaa, sen hyötyleveys on kapeampi kuin profiilipelleissä – siksi sen asentaminen on hitaampaa. Sama kattopinta-ala vaatii siis useampia peltejä. Entä aito konesaumakatto? Se valmistetaan aina mittatilaustyönä, minkä jälkeen se saumataan paikalleen kattopeltiseppien toimesta. Kuten kuvitella saattaa, on konesaumakaton asentaminen kaikista hitainta, ja materiaaleistakin kannattaa varautua maksamaan enemmän. Miltei huoltovapaa ja todella tiivis konesaumakatto on kuitenkin joka pennin väärti, sillä se kestää rasituksia jopa 100 vuotta.

Asennukseen kuluvaan aikaan ja sitä kautta peltikattoremontin hintaan vaikuttavat myös katon yksityiskohtien määrä ja kattorakenteiden kunto. Tästä lisää seuraavassa kappaleessa.

Kattotuotteiden ja kattorakenteiden korjaustarpeet mukana kattoremontin hinnassa

Esittämämme tarjous peltikattoremontista on kaiken kattava avaimet käteen -tarjous. Siinä on siis mukana kattorakenteiden ja kattotuotteiden mahdollisesti vaatimiin korjauksiin menevät tarvikkeet ja materiaalit, sekä korjaustyöhön kuluva aika. Tarvittaessa uusimme rakenteita ja katon varusteita, ja onnistuupa meiltä kokonaan uusien kattovarusteidenkin asentaminen. Varsinkin peltikatteen alapuolisten osien kunto vaikuttaa katon uusimisen hintaan suuresti. Jos vuosien varrella katon läpi on päässyt vettä, tarvitaan ylimääräisiä korjauksia. Lahovaurioiden korjaus ja kastuneiden eristeiden vaihto kuiviin ovat tärkeitä kattokorjauksia, sillä lahot rakenteet eivät ole pitkäikäiset, ja märät eristeet voivat pilata sisäilman.

Usein vanhassa katossa olleet kattotikkaat, kattosillat ja muut kattoturvatuotteet sekä esimerkiksi ilmanvaihtoputket voidaan uusiokäyttää. Ruosteiset ja epäesteettiset vesikourut kannattaa kuitenkin uusia, sillä ruosteiset vesikourut alkavat ensinnäkin pian vuotaa, ja toisekseen ne pilaisivat rakennuksen yleisilmeen. Myös kattoturvatuotteiden on syytä olla priimakunnossa, koska niistä riippuu katolla työskentelemisen turvallisuus. Oman ”voimalaitoksen” voit perustaa aurinkopaneelien avulla; kattoluukku toimii niin hätäpoistumistienä kuin kattorakenteiden tarkastamista helpottavana yksityiskohtana; pulupiikit estävät lintuja sotkemasta kattoasi ja kattoikkuna tuo sisätiloihin ihmisen hyvinvoinnille tärkeää luonnonvaloa. Asennamme katollesi kaikenlaiset kattotarvikkeet, joten ota yhteyttä ja kysy lisää!

Osittainen peltikattoremontti – mikä se on?

Aina koko kattoa ei ole tarvis purkaa alkutekijöihinsä. Jos puurunko, kattoruoteet, aluskate ja muut katon alapuoliset osat ovat hyväkuntoisia, riittää osittainen kattoremontti eli pelkkä kattopeltien purku ja vaihto! Yleensä ottaen aluskate ei kestä vesikatetta kauempaa, mutta joskus vesikate vaurioituu tai kuluu loppuun ennen teknisen käyttöikänsä (mikä on noin 50 vuotta) loppumista. Joskus kattopeltien vaihto voi olla edullisempaa ja kannattavampaa kuin aloittaa ruosteenpoisto ja kattopeltien maalaus. Arvioimme tapauskohtaisesti, mikä on järkevin tapa toimia – eli esimerkiksi sen, voidaanko vaihtaa pelkkä vesikate, vai onko järkevintä uusia myös aluskate ja kunnostaa katon rakenteet.

Osittainen kattoremontti voi tarkoittaa myös katon osittaista uusimista. Ehkä katto on rakennettu eri-ikäisistä osista, tai kattovuoto, myrsky tai lumi on vaurioittanut vain osaa katosta. Tällaisessa tilanteessa voimme sopia uusivamme vesi- ja aluskatteen vain tarvittavilta osin.

Kun korjaus ei auta, kannattaa tilata kattavampi kattoremontti

Katon vuotokorjaukset ja katossa olevien reikien paikkaukset ovat tyypillisiä peltikattokorjauksia, joita likipitäen jokainen peltikatto tarvitsee puoli vuosisataa kestävän käyttöikänsä aikana. Katossa olevat reiät on paras korjata uusimalla kyseinen pelti. Joskus voidaan joutua kiinnittämään tai uusimaan irronneita peltilistoja; myös peltikaton aluskatteeseen saattaa tulla vaurioita. Läpivientien tiivistys, kattojiirien saumaus, räystäslautojen uusiminen ja seinällenostopellin, räystäspellin ja päätypellin vaihto ovat niin ikään suhteellisen tavallisia peltikattokorjauksia. Ajallaan ja asiantuntevasti tehtyjen peltikattokorjausten avulla tuetaan katon kuntoa ja pidennetään sen käyttöikää.

Jos peltikaton huollot on laiminlyöty tai peltikatto on alun perin asennettu väärällä tavalla, voi kattoremontti kolkutella ovelle jo ennen, kuin edes neljäsosa vuosisadasta on takana. Kattosaneerausta tarvitaan, kun peltikattovuodot yleistyvät, ja katon korjauksiin palaa aina vain enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa. Viisikymppinen katto on uusittava jo ikänsä puolesta – ellei kyseessä ole konesaumakatto, mikä toimii jopa sata vuotta.

Ammattilaisen mielipiteen peltikattosi ja sen alapuolisten rakenteiden kunnosta saat kutsumalla asiantuntijamme paikalle. Tarkastamme kattokokonaisuuden huolella ja kerromme, onko taloudellisinta toteuttaa kattoremontti vaiko korjauttaa katto. Uusimme niin omakotitalojen, navettojen, rivitalojen, kesämökkien, maneesien ja hallien kuin piharakennuksienkin peltikatot kilpailukykyisin hinnoin ja mitä luotettavimmalla aikataululla. Projekti etenee reippaassa aikataulussa, sillä meillä on töissä yksi jos toinenkin peltikattoasiantuntija. Jos taas on parempi toteuttaa katon korjaus, voit luottaa siihen, ettei paikkauskohta ala enää vuotaa, eikä katolle jää mitään muutakaan puolikuntoista. Suoritamme joka kattotyön yhteydessä katon yleiskuntotarkastuksen, jotta osaamme tarvittaessa tarjota läpivientien tiivistyksiä, katon oikaisua tai vaikka kattotikkaiden kiinnitysten kiristämistä.

Kattohuolloilla siirretään uutta kattoremonttia tuonnemmas

Me tarjoamme laadukasta kattopalvelua niin peltikaton asentamisen, uusimisen kuin katon korjaus- ja huoltotöidenkin tiimoilta. Luota profiilikaton, lukkosaumakaton tai konesaumakaton kunnossapidossa meihin, niin katto kestää mahdollisimman pitkään. Mitä paremmin kattoa huolletaan, sitä kauempana tulevaisuudessa uusi kattoremontti on. Kaikeksi onneksi peltikaton huoltaminen on huokeaa. Tärkein peltikaton huolto on katon puhdistus puolen vuoden välein, ja samalla suoritettu katon kunnon tarkastus. Myös katon huoltomaalaus on tarpeen, mutta vasta siinä vaiheessa, kun katon pinnoite on tarpeeksi kulunut. Peltikatot maalataan Suomessa noin 15 vuoden välein.

Kun käymme peltikatollasi jotain huolto- tai korjaustyötä suorittamassa, teemme koko katolle yleiskuntotarkastuksen. Tutkimme koko katon yleisilmeen, eli silmäilemme katteen pinnan ruostevaurioiden, naarmujen ja muiden ongelmien varalta, varmistamme läpivientien tiiviyden ja sadevesijärjestelmän vedon sekä tutkimme kattotuotteiden kiinnityksen. Varmistamme myös sen, ettei yläpohjassa ole kosteutta. Jos katon alle on esteetön pääsy, tutustumme niin aluskatteen, eristeiden, tuuletusaukkojen kuin rakenteidenkin kuntoon.

Katon puhdistusta ei kannata lyödä laimin

Säännölliset puhdistukset pitävät profiilikatteen, lukkosaumakatteen ja konesaumakatteen kunnossa, ja ovat katon huollon kulmakivi. Kannattaa puhdistaa katto kahdesti vuodessa, sillä katon päälle kertyy paljon roskaa puolessa vuodessa. Roskat – kuten maatuvat puiden lehdet – estävät kattoa kuivumasta sateiden jälkeen. Roskainen katto ruostuu siis helpommin ja nopeammin, kuin joka kevät ja syksy puhtaaksi harjattu. Peltikatot on helppo puhdistaa harjaamalla. Harjauksen jälkeen osa roskista on vesikouruissa, joten myös katon sadevesijärjestelmän puhdistaminen kuuluu olennaisena osana meiltä tilattujen syys- ja keväthuoltojen ohjelmaan. Kattotarkastus on kaupan päälle tarjottu kattohuolto, minkä ansiosta katon mahdollisiin paikkaustarpeisiin osataan puuttua ajoissa.

Katon tarkastuksen jälkeen saatat saada tarjouksen huoltotoimenpiteistä

Reiluun ja asiakaslähtöiseen palvelukonseptiimme kuuluu se, että tarjoamme yhden kattotarkastuksen jokaisen kattotyön yhteydessä täysin ilmaiseksi. Katon kuntoa on tärkeää seurata säännöllisesti, sillä siten säästetään sekä kattoa että rahaa. Kun lumi sulaa pois katolta, on katto aika tarkastaa ensimmäisen kerran, sillä talvi on niin kova rasitus katolle, että jotain on saattanut mennä hajalle. Mikäli piipunjuuri on ruvennut vuotamaan tai esimerkiksi lapetikkaiden kiinnitykset ovat löystyneet, osataan tilanteeseen puuttua näin tarpeeksi ajoissa. Ennen uuden talven tuloa peltikatto voidaan tarkastaa toisen kerran. Kattoon ei näin ollen jää huonokuntoisia saumoja, haurastuneita tiivisteitä tai suoranaisia reikiä talven ajaksi.

Meidän asiantuntijoidemme tekemä katon kunnon tarkastus käsittää katon tiiveyden tarkastuksen, kaikkien läpivientien ja kattovarusteiden kunnon katsastuksen, aluskatteen tiiveyden varmistuksen sekä sadevesijärjestelmän katsastuksen. Tutkimme myös sen, ovatko katon saumaukset, jiirit ja pellitykset kunnossa. Uusiin ruostevaurioihin on asiallista puuttua hoitamalla ruosteenpoisto ja paikkamaalaus, ja peltikaton pinnoitteessa mahdollisesti olevat naarmut on syytä paikkamaalata, jotta ne eivät muuttuisi ruostevaurioiksi. Ehkä peltikattonaulat ovat pumppautuneet ylös katteesta – silloin on paras harkita peltikattonaulojen vaihtoa kateruuveiksi.

Maalattu katto on suojassa ruosteelta

Ruoste vaanii kaikkia peltikattoja siinä kuin sammal koettelee huopakattoa, ja vesi (ja jää) tiilikattoa. Jos peltikatto puhdistetaan kahdesti vuodessa ja sen maalipinta pidetään hyvässä kunnossa, ei ruosteesta pitäisi olla pahemmin vaivaa. Peltikaton huoltomaalaus tehdään heti, kun alkuperäinen pinnoite on kulunut. Pinnoitteen voi odottaa olevan kulunut 15–20 vuoden kuluttua peltikaton asentamisesta. Jatkossa peltikatto pestään ja maalataan kauttaaltaan noin 10–15 vuoden välein.

Peltikaton maalaus alkaa katon kuntotarkastuksella, sillä jos ryhtyisimme pesemään reikäistä kattoa, voisivat katon rakenteet kastua. Jotta katon alle ei päätyisi satoja tai tuhansia litroja vettä, on katto syytä tarkastaa mahdollisten paikkaus- ja tiivistystarpeiden varalta. Kun kaikki on kunnossa, katto pestään pehmytharjoilla, sopivalla huoltopesuaineella ja tavallisella letkupaineella. Katon kuivuttua maalataan katto sopivalla peltikattomaalilla joko kerran tai kahdesti. Halutessasi katon väriä voidaan vaihtaa tässä yhteydessä.

Lumen pudotus paras hoitaa ammattilaisvoimin

Lumimassoja pitää vähentää peltikatoltakin, jos sitä kertyy loivalle katolle kovin runsaasti. Vaikka pakkaslumi onkin kevyttä, tilanne muuttuu kevään ja suojasäiden tullen. Raskas suojalumi voi vaurioittaa katetta tai katon rakenteita. Kun lumi alkaa viimein sulaa ja putoaa katolta, se voi aiheuttaa vaaratilanteita tai rikkoa kattoa. Varsinkin rännit, IV-putket ja aurinkopaneelit lähtevät helposti lumen mukaan.

Lumenpudotus katolta vaatii ammattitaitoa, sillä katon kunto on suoranaisessa vaarassa, jos lumia pudottaa henkilö, jolle työ on entuudestaan vierasta. Jos lapio käy liian lähellä peltikatteen pintaa, voi aiheutua naarmuja, joista katteen ruostuminen voi alkaa. Katon läpivientien tai niiden tiivisteiden kunto voi myös kärsiä väärään paikkaan osuvan lapion takia. Kun tilaat lumenpudotuksen meiltä, etenee työ ammattitaitoisesti ja kaikin puolin turvallisesti.

Jää sulatetaan niin katteesta kuin ränneistäkin kuumalla vesihöyryllä. Katteelle kertynyt jää uhkaa pihalla kulkevien turvallisuutta, mutta se voisi myös padota taakseen sulamisvettä ja aiheuttaa saumavuodon (jopa konesaumakatolla!). Rännien jäätyminen puolestaan häiritsisi sadevesien ohjaamista oikeaan paikkaan.

Säänkestävä vesikouru tarpeen joka rakennuksessa

Huolehdimme ammattitaitoisesti myös katon sadevesijärjestelmän eli vesikourujen ja alastuloputkien toiminnasta. Sade- ja sulamisvedet tulee saada riittävän kauas omakotitalon, kesämökin tai kerrostalon perustuksista, jotta vesi ei nousisi sokkeliin ja perustuksiin. Jos ränni ei vedä, kastuvat otsalaudat ja muut ulkopuuosat. Laho- ja homevaurioilta vältytään, kun tulemme puhdistamaan ja kuntotarkastamaan sadevesijärjestelmän kahdesti vuodessa.